ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΑΙΔΕΙΑ

Ποντίκια καταγγέλλουν ότι υπάρχουν στην αυλή του σχολείου τους οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας

Συνεχίζουν την κατάληψη  οι μαθητές του ΕΠΑΛ και του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας,ενώ οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου βρίσκονται στις αίθουσες μαθήματος.

Βέβαια τα αιτήματα που βάζουν τα παιδιά,πράγματι πολλά από αυτά είναι απόλυτα δικαιολογημένα αλλά αυτά είναι θέματα της πολιτείας και όχι των τοπικών αρχών.

Ένα όμως αίτημα και πρόβλημα που μας κατήγγειλαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου είναι πολύ σοβαρό και εφόσον (δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην τους πιστέψουμε) ισχύει τότε ο Δήμος φέρει τεράστια ευθύνη που ου μη γένετο συμβεί κάτι τότε θα τρέχουν και δεν θα φθάνουν.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι στον αύλειο χώρο του σχολείου κυκλοφορούν πολλά ποντίκια και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό, μάλιστα μας είπαν ότι σε μια αποθήκη δίπλα από τις τουαλέτες αν πας εκεί θα σε φάνε, είναι τόσα πολλά.Ακόμη επίσης μεγάλο πρόβλημα και αυτό που αφορά την υγεία,είναι τα αδέσποτα σκυλιά που πηγαίνουν στον χώρο και για να ξεδιψάσουν γλύφουν τις βρύσες από τις οποίες πίνουν νερό οι μαθητές.

Αυτά λοιπόν τα προβλήματα τα οποία είναι πολύ σοβαρά και έχουν να κάνουν με την υγεία των παιδιών,δεν είναι θέμα που πρέπει να λύση η κεντρική διοίκηση,αλλά ο Δήμος και πρέπει άμεσα να βρει τον τρόπο να το κάνει.

Σχόλιο.Τον Μάιο ο Δήμος έκλεισε σύμβαση για την καταπολέμηση των κουνουπιών με 70000 χιλ.ευρώ,ενώ υπήρχε προσφορά με 56,500 χιλ ευρώ.Συνήθως αυτές οι εταιρίες έχουν και ως αντικείμενο εργασίας και την καταπολέμηση των ποντικών,γιατί λοιπόν ο Δήμαρχος δεν αναθέτει ως αντισταθμιστικό τουλάχιστον όφελος για τον Δήμο και την εργασία αυτήν ώστε ε ας κερδίσουμε και κάτι και να έχει και ο ίδιος μια δικαιολογία γι αυτήν του την επιλογή.

 

Απάντηση