ΑΡΘΡΑΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες διάνοιξης της κοίτης Κρασοπούλη στη Μελίκη.Για του Λουδία τι γίνεται;

Λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που χτύπησαν την Ημαθία, τα συνεργεία της Αντιπεριφέρειας ξεκίνησαν τις εργασίες διάνοιξης της κοίτης του Ξεροπόταμου που βρίσκεται στην περιοχή Κρασοπούλη στην Μελίκη όπου τις ημέρες εκείνες τα ορμητικά νερά είχαν πνίξει ένα κοπάδι με πρόβατα.

Το έργο αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια των υπηρεσιών να προλάβουν ένα νέο ενδεχόμενο κακοκαιρίας που μπορεί να πλήξει την περιοχή με καταστρεπτικές συνέπειες για τον τόπο.

Όπως μας έχουν ενημερώσει  θα είναι έτοιμο μέσα στο Δεκέμβριο.

θα περιμένουμε να το δούμε.

βέβαια το έργο αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ καιρό πριν, γιατί είναι ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί την περιοχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια Μάλιστα 2-3 χρόνια πριν είχε πλημμυρίσει όλη η περιοχή από μία παρόμοια καταιγίδα.

Δυστυχώς όμως Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα  στη χώρα μας δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και η Αντιπεριφέρεια και η Περιφέρεια από αυτή τη λογική και έπρεπε να δούμε την πλημμύρα και την καταστροφή για να στείλει τα μηχανήματα της για να καθαρίσουν την κοίτη.

Δυστυχώς όμως, μέρος αυτής και όχι όλης

Το Κρασοπούλη Όμως και η κοίτη του μπορεί να είναι πρόβλημα και μάλιστα σημαντικό. Δυστυχώς όμως είναι πολύ μικρό μπροστά σε αυτό που δημιουργεί η κοίτη του Λουδία που έχει να καθαριστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είναι η βασικότερη αιτία που όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα η πλημμύρα που δημιουργείται στην περιοχή οφείλετε κατά κύριο λόγο σε αυτό.

Μάλιστα δε οι πρόεδροι τον ΤΟΕΒ έχουν κατ επανάληψη διαμαρτυρηθεί τόσο προς τον Αντιπεριφερειάρχη όσο και στον ίδιο τον Περιφερειάρχη

Ρωτάμε λοιπόν τον κύριο περιφερειάρχη Τζιτζικώστα,εάν στις προθέσεις του είναι να εντάξει το έργο αυτό σε άμεση προτεραιότητα η’ όχι.

Και το ρωτάμε,διότι το συγκεκριμένο έργο  δεν είναι βιτρίνας και δεν φέρει πολλούς ψήφους, είναι όμως ουσιαστικό και ίσως το μεγαλύτερο έργο υποδομής που μπορεί να γίνει για την Ημαθία και την Πέλλα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με τα στοιχεία της φύσης δεν παίζεις. Άλλωστε δεν πέρασε πολύς καιρός που θρηνήσαμε τον θάνατο 22 ανθρώπων από τις πλημμύρες στην Αττική.

 

 

 

Απάντηση