ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑ

Δελτίο τύπου για τις στείρώσεις αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Βεροίας

Δελτίο τύπου για τα αποτελέσματα του Προγράμματος Εθελοντικών  Στειρώσεων του Φεβρουαρίου-Μαρτίου του 2018.

 

Ο Δήμος Βέροιας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Δημότες του ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρόγραμμα εθελοντικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έγινε στο Δημοτικό Κτηνιατρείο κατά το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 26/02/2018 έως την Παρασκευή 2/03/2018.

Με την υλοποίηση του προγράμματος ολοκληρώθηκε η διαχείριση 104 αδέσποτων ζώων συντροφιάς και συγκεκριμένα έγινε η στείρωση ,η αποπαρασίτωση, ο αντιλυσσικός εμβολιασμός και ηλεκτρονική σήμανση σε  72 σκυλιά και 32 γάτες.

Σε όλα τα αδέσποτα ζώα που διαχειρίσθηκαν στο Δημοτικό Κτηνιατρείο αφού  παρασχέθηκε πλήρης ιατρική και  φαρμακευτική περίθαλψη. Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν 28 υιοθεσίες και τα υπόλοιπα  επανεντάχθηκαν στο οικείο περιβάλλον τους σύμφωνα με το νόμο.

Η στείρωση των αδέσποτων ζώων συμβάλει στον έλεγχο του πληθυσμού τους στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και στην μείωση της επιθετικότητάς  τους, ενώ παράλληλα με τον απαραίτητο αντιλυσσικό εμβολιασμό διασφαλίζεται στο έπακρο η δημόσια υγεία.

Όλα τα παραπάνω δεν θα ήταν εφικτό να υλοποιηθούν χωρίς την αγαστή συνεργασία μεταξύ των εθελοντών της γερμανική φιλοζωικής οργάνωσης Tierinsel Umut Evi e.V., του Δημοτικού Κτηνίατρου, των υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Βέροιας και των συνεργαζόμενων φιλοζωικών συλλόγων ή σωματείων.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για όλους τους εθελοντές δημότες μας και μέλη των φιλοζωικών σωματείων του νομού μας και συγκεκριμένα, του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας (ΖΩ.Η.) και του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας που συνέβαλαν τα μέγιστα για την υλοποίηση του προγράμματος.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Απάντηση