ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αρνήθηκε στον Δήμο Αλεξάνδρειας η επίτροπος να πληρωθεί το τιμολόγιο των 23048 κυβικά χώμα.Δείτε φώτο.από τα κανάλια που υποτίθεται ότι καθαρίστηκαν

Καλοχώρι – Επισκοπή

Kατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου της Αλεξάνδρειας Δευτέρα 5/3 ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κίμων Παράσχου έφερε ως ερώτημα προς το Δήμαρχο Π.Γκυρίνη εάν το έργο ”καθαρισμός σε κοινόχρηστους χώρους απομακρύνσεις φερτών υλικών στην Δημοτική Ενότητα Αντιγονιδών” που κατ’ αυτόν και σύμφωνα με την μελέτη 23048 κυβικά χώμα έχουν καθαριστεί και μεταφερθεί σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Ρώτησε λοιπόν ο κ.Παράσχου που μεταφέρθηκαν αυτά τα κυβικά χώμα, που για να μεταφερθούν θα χρειαζόταν 1200 περίπου φορτηγά.

Η απάντηση του Δημάρχου,ειρωνικά καμία.

Το ερώτημα αυτό έφερε την μεθεπόμενη ημέρα Τετάρτη 7/3 μέσω της ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε στο ΡΑΔΙΟ AVENA 977 και αναπαράχθηκε  από το avena.gr,χωρίς φυσικά να δοθεί καμία απάντηση από την πλευρά του Δήμου και πάλι ο κ.Παράσχου

Τις επόμενες ημέρες το τιμολόγιο πληρωμής του έργου ποσού 19718,48 ευρώ επεστράφη από την επίτροπο ως μη νόμιμο,για τους λόγους ότι η συγκεκριμένη επιτροπή παραλαβής του έργου είχε δικαίωμα παραλαβής μέχρι του τέλους του 2016 και αυτή παρέλαβε το έργο στις 18/1/2017.

Ως εκ τούτου επιτροπή παραλαβής δεν υφίσταται και ακόμη ότι ο ανάδοχος εργολάβος δεν ήταν ασφαλιστικά ενήμερος Έτσι λοιπόν το τιμολόγιο επεστράφη.

Στην συνέχεια από έρευνα που κάναμε,συλλέξαμε φωτογραφικό υλικό  από σημεία που η μελέτη έδειχνε ότι έγιναν εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης των υλικών και σας τις παρουσιάζουμε ώστε  από μόνοι σας να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Εμείς βέβαια θα θέλαμε για μια φορά ακόμη να ρωτήσουμε την διοίκηση του Δήμου και τον ίδιο τον Δήμαρχο προσωπικά να μας ενημερώσει αναλυτικά για το έργο αυτό

Αν έγινε,πότε έγινε,αν μεταφέρθηκαν και που και πως τα υλικά;

Αν εστάλη εκ νέου νέο τιμολόγιο στην επίτροπο και ποία η απάντηση;

Γιατί όπως ακούγεται στο βάθος φαίνεται δικαστική εμπλοκή με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Απάντηση