ΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Αυξάνονται τα κρούσματα εντάσεις και παραβατικότητας στον χώρο του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Αλεξάνδρειας.Σήμερα θα κλείσουν τον Εθνικό δρόμο

Αυξάνονται τα κρούσματα εντάσεις και παραβατικότητας στον χώρο του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Αλεξάνδρειας.

Δυστυχώς Σχεδόν σε καθημερινή βάση υπάρχουν επεισόδια μεταξύ τους φτάνοντας στο σημείο και για ασήμαντο λόγο και αφορμή να μαχαιρώνουν ο ένας τον άλλον, Ευτυχώς βέβαια μέχρι στιγμής αυτού του είδους οι ενέργειες έχουν μείνει μόνο σε τραυματισμό. Δεν ξέρουμε όμως για πόσο καιρό ακόμη τέτοιου είδους φαινόμενα δεν θα φτάσουν και στα άκρα.

Σήμερα αναμένεται να υπάρξει διαμαρτυρία από την πλευρά τους με κλείσιμο του Εθνικού δρόμου Βέροιας Θεσσαλονίκης στο ύψος του στρατοπέδου, με αιτήματα που σε πολλά εξ αυτών βρίσκει σύμφωνους και την Ελληνική κοινωνία.

Όμως θα πρέπει να καταλάβουν και οι ίδιοι και κάποιοι οι οποίοι κρύβονται πίσω από τις κινητοποιήσεις να τους πούνε ότι καμία χώρα σε όλο τον κόσμο δεν θα τους αντιμετώπιζε με τόση ζεστασιά και αγάπη δεδομένου ότι στη χώρα που έχουν έρθει βρίσκεται και αυτή σε πόλεμο, που αν και δεν είναι με όπλα είναι οικονομικός με χιλιάδες θύματα και χιλιάδες μετανάστες.

Πολλοί Έλληνες σήμερα στερούνται ακόμη και το φαγητό, στερούνται το ρεύμα, στερούνται το πλέον απαραίτητο αυτό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και βλέπουν δίπλα τους μετανάστες και πρόσφυγες να τους παρέχονται και Καλώς τους παρέχονται όλες αυτές οι παροχές που πολλοί εξ αυτών όπως είπαμε στερούνται.

Πρέπει λοιπόν να καταλάβουν και να κατανοήσουν ότι και ο λαός που τους φιλοξενεί υποφέρει και ας μην έχουν απαιτήσεις πέραν των δυνατοτήτων αυτού του λαού, γιατί μπορεί αυτή η αγάπη και η φιλοξενία και η κατανόηση που έχει δείξει ο ελληνικός λαός απέναντί τους να γυρίσει και ανάποδα.

 

Απάντηση