ΕΙΔΗΣΕΙΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Χριστουγεννιάτικο Μουσικό Ταξίδι» με την Ορχήστρα Νέων Σίνδου στον Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. η Ορχήστρα Νέων Σίνδου του Δήμου Δέλτα, προσκαλεί όλο τον κόσμο σε ένα Χριστουγεννιάτικο Μουσικό Ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου.

Την Ορχήστρα Νέων Σίνδου σήμερα Διευθύνει ο Μίλτος Πολυχρονίδης. Ιδρύθηκε το 1984 ως Φιλαρμονική Σίνδου και δάσκαλός της ήταν ο Γεώργιος Αβράμογλου. Σήμερα αποτελεί τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Εχεδώρου, συμπληρώνοντας τις πολλές και ποικίλες δραστηριότητές του.

Στη μέχρι σήμερα διαδρομή της έχει δώσει συναυλίες στα πλαίσια θεσμών, όπως Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, συνάντηση Ορχηστρών και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε τοπικό και ευρύτερο πεδίο.

Η ορχήστρα αποτελείται από σαρανταπέντε μέλη. Το ρεπερτόριό της καλύπτει όλες τις μουσικές τάσεις (συμφωνική μουσική, σύγχρονες συνθέσεις, μουσική κινηματογράφου, ελληνική μουσική, Σουίνγκ, Τζαζ, Ποπ και Ροκ).

Έχει δώσει παραστάσεις στα πλαίσια του προγράμματος Youth for Europe στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, έχει λάβει μέρος στο φεστιβάλ Βέλιγκραντ της Βουλγαρίας, συμμετείχε στις Διεθνείς Εκδηλώσεις της Μελβούρνης Αυστραλίας, με την ονομασία «Melbourne International Youth Festival Music and Dance 1997», τον Ιούλιο του ‘98 έδωσε συναυλίες στο ετήσιο φεστιβάλ της Λευκάδας και την ίδια χρονιά διοργάνωσε τη Διεθνή Συνάντηση Νεανικών Ορχηστρών (Marching and Concert Band Festival), το καλοκαίρι του ‘99 έδωσε παραστάσεις σε πόλεις της Ουγγαρίας. Το Σεπτέμβριο του 2002 συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό στο Πιέβε ντι Μπόνο της Ιταλίας και τον Ιούλιο του 2004 έλαβε μέρος σε διεθνές Φεστιβάλ στο Χεμπ της Τσεχίας. Το Μάρτιο του 2005 συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Παραλίμνι της Κύπρου ενώ τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς στο Spira Festival που έγινε στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη. Τον Ιούλιο του 2006 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Diffwinds στο Λουξεμβούργο όπου κέρδισε το 1ο βραβείο και τον Ιούλιο του 2007 στο Φεστιβάλ Σουκοβόλα της Πολωνίας. Τον Οκτώβριο του 2008 απέσπασε 3 χρυσά μετάλλια στο Διεθνές Φεστιβάλ Μορ, της Ουγγαρίας.

Από το 1993 την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Μιλτιάδης Πολυχρονίδης.

Παρακάτω αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα συναυλίας:

Χαίρε η Γη και οι Ουρανοί / Παραδοσιακό / Holiday Fanfare, Traditional
Άγια Νύχτα / Παραδοσιακό / Silent Night (1818), Traditional Franz Xaver Gruber
Τζινγκλ Μπελ Ροκ / Μπομπ Λόουντεν / Jingle – Bell Rock, Bob Lowden
Φελίθ Ναβιδάδ / Χοσέ Φελιτσιάνο / Feliz Navidad, Jose Feliciano
Η Λίμνη των Κύκνων / Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ /Swan Lake, Piotr Ilyich Tchaikovsky
Κάρμεν / Ζωρζ Μπιζέ / Carmen, George Bizet
Μπολερό / Μώρις Ραβέλ / Bolero, Maurice Ravel
Βαλς Νο 2 / Ντμίτρι Σοστακόβιτς / Waltz No 2 Dmitri Shostakovich
Τριτς – Τρατς Πόλκα / Γιόχαν Στράους (υ.) / Tritsch – Tratsch Polka (1858) Johann Strauss (jr)
Βροντές & Aστραπές – Πόλκα / Γιόχαν Στράους (υ.) / Thunder & Lightning (1868) Johann Strauss (jr)
Γαλάζιος Δούναβης / Γιόχαν Στράους (υ.) / The Blue Danube Waltz, Johann Strauss (jr)
Η πορεία του Ραδέτσκυ / Γιόχαν Στράους (π.) / Radetsky March, Johann Strauss (sr)

Απάντηση