ΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑΣ

Οι γυμναστές μίλησαν: αυτός είναι ο λόγος που δεν βλέπεις αποτελέσματα από το γυμναστήριο

Ηαλήθεια είναι ότι τον πρώτο καιρό έλιωνες κάθε μέρα πάνω στο διάδρομο, έπαιρνες τις σκάλες αντί για το ασανσέρ και έτρωγες από το πρωί μέχρι το βράδυ σαλάτες, Αφού όμως δεν έβλεπες τα αναμενόμενα αποτελέσματα, άρχισε η καμπύλη του διαγράμματος να πέφτει με αρνητικό πρόσημο. Αντί να εγκαταλείψεις μια για πάντα το στόχο σου, δες μήπως κάνεις ένα από τα παρακάτω λάθη που καθυστερούν την απώλεια βάρους σου.

Δεν συγκεντρώνεσαι
Την ώρα που πρέπει να κάνεις τις επαναλήψεις σου σκέφτεσαι γιατί δεν σου απάντησε στο μήνυμα το φλερτ σου στο facebook, γιατί η κολλητή σου σε χαρακτήρισε “υπερβολική στις αντιδράσεις σου” ή ακόμα χειρότερα μιλάς με τον φουσκωτό στο διπλανό ελλειπτικό. Ε δεν κάνουμε δουλειά έτσι. Δεν πρόκειται να δεις αποτελέσματα εάν απλά κάνεις μηχανικά τις ασκήσεις. Θα πρέπει να συγκεντρώνεσαι στους μύες που δουλεύεις. Αν θέλεις να δεις τι κυκλοφορεί στο γυμναστήριο κάτσε μετά και πιες ένα χυμό καλύτερα στο μπαρ.

Κάνεις μόνο αερόβιες ασκήσεις
Καλός και ο διάδρομος, καλή και η ζούμπα, αλλά από μόνα τους δεν αρκούν. Για να σου δώσουμε να καταλάβεις, με τέτοιου είδους ασκήσεις θα χάσεις μεν βάρος και λίπος, αλλά δεν θα χτίσεις μύες, πράγμα που σημαίνει δύο πράγματα: Ο οργανισμός σου δεν θα καίει θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά παρά μόνο όσο βρίσκεσαι πάνω στο μηχάνημα και καλώς ή κακώς θα πρέπει να ξεχάσεις τους γλουτούς αλά Kardashian. Η λύση; Βάρη, κορίτσια, βάρη! Όχι, δεν χρειάζεσαι να σηκώνεις όσα ο Πύρος Δήμας και σου εγγυόμαστε ότι με το να σηκώνεις 10-15 κιλά δεν πρόκειται να γίνεις bodybuilder και να χάσεις τη θηλυκότητα σου. Δοκίμασε να κάνεις καθίσματα κρατώντας ένα plate, μερικά βαράκια ή μία μπάρα. Μπορεί να δυσκολευτείς λίγο παραπάνω αλλά η φυσική σου κατάσταση θα βελτιωθεί δραματικά.

Δεν αλλάζεις τη ρουτίνα γυμναστικής σου
Καλές οι πιλάτες και τα καθίσματα, αλλά if it doesn’t challenge you, it doesn’t change you. Σταμάτα να κάνεις συνέχεια τις ίδιες ασκήσεις που έχει συνηθίσει το σώμα σου και κάνεις πια με ευκολία. Δοκίμασε παραλλαγές τους ή πρόσθεσε μερικά επιπλέον βάρη στη μπάρα σου.

Επιβραβεύεις τον εαυτό σου με φαγητό
Πηγαίνεις μία ώρα γυμναστήριο και μετά τρέχεις κατευθείαν στο κοντινότερο σουβλατζίδικο για δύο πίτα γύρο απ’ όλα γιατί όπως και να το κάνουμε…το αξίζεις! Σου θυμίζει κάτι; Σταμάτα να επιβραβεύεις τον εαυτό σου με φαγητό, δεν είσαι σκύλος. Το μόνο που καταφέρνεις με αυτόν τον τρόπο είναι να καθυστερείς τα αποτελέσματά σου. Αντί αυτού, θα σου προτείναμε να πας για ψώνια ή για μασάζ ή έστω να κάνεις ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο στο σπίτι.

Δεν αποδέχεσαι αυτά που δεν μπορείς να αλλάξεις
Μπορείς να κάνεις όσα burpees το λεπτό θέλεις, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξεις τη βιολογία του σώματός σου. Εάν από τη φύση σου έχεις περιφέρεια, δεν μπορείς να την εξαφανίσεις τελείως. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Απλά σημαίνει ότι δεν έχεις το σώμα της x επώνυμης και το αντίστροφο. Μην έχεις υψηλές προσδοκίες και δώσε βάση στα σημεία εκείνα που μπορείς να αλλάξεις.

Δεν τρέφεσαι σωστά
Όση γυμναστική και να κάνεις, εάν η διατροφή σου δεν είναι ισορροπημένη, δεν πρόκειται να δεις ποτέ τα αποτελέσματα που αναζητάς. Θυμήσου πως το αδυνάτισμα είναι 80% διατροφή και 20% σωματική άσκηση. Επίλεξε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και ¨καλά” λιπαρά και απόφυγε όσο μπορείς τα συσκευασμένα τρόφιμα.

Δεν είσαι συνεπής
Όπως ένα μπέργκερ δεν θα σε κάνει παχιά, έτσι και μια σαλάτα δεν θα σε κάνει αδύνατη. Το ίδιο ισχύει και για το γυμναστήριο. Μην περιμένεις να δεις κοιλιακούς, κάνοντας τις ανάλογες ασκήσεις μία φορά τη βδομάδα. Πρέπει να κάνεις τον στόχο σου προτεραιότητα. Αν δυσκολεύεσαι, πρόσθεσέ τον στην ατζέντα σου, σαν υπενθύμιση, όπως όλα τα άλλα σημαντικά σου ραντεβού.

Απάντηση