ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημόσιος υπάλληλος έβγαλε 116 τόνους παράνομο τσίπουρο σε επτά χρόνια

Πάνω από 1,5 τόνο τσίπουρο κατέσχεσε ο ΣΔΟΕ σε αποστακτήριο που λειτουργούσε παράνομα στη Φθιώτιδα ενώ από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε συνολική παραγωγή 116,5 τόνων σε διάστημα επτά ετών.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει επίσης ότι είχαν καταβληθεί δασμοί και φόροι μόνο για 11.944 λίτρα τσίπουρου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματερίας Σώματος Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος  ιδιοκτήτης του άμβυκα είναι έλληνας υπήκοος και δημόσιος υπάλληλος και ο οποίος διέφυγε της σύλληψης.

Συνελήφθησαν δύο άτομα αλβανικής υπηκοότητας. Ειδικότερα έλεγχο σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή του νομού Φθιώτιδας, όπου λειτουργούσε  παράνομα (χωρίς την έγγραφη άδεια της Τελωνειακής Υπηρεσίας) άμβυκας παραγωγής αλκοολούχου ποτού (τσίπουρου), διενήργησαν υπάλληλοι της  Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε. – Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ύστερα από επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατασχέθηκαν 1.660 λίτρα αλκοολούχου ποτού (τσίπουρου), προϊόν της παράνομης απόσταξης, ποσότητα 52.200 λίτρων στέμφυλων προς απόσταξη, ο άμβυκας και ο λοιπός εξοπλισμός απόσταξης.

Επίσης κατασχέθηκε  πλήθος στοιχείων και σημειώσεων, από τα οποία προέκυψε παράνομη λειτουργία του άμβυκα από το 2010. Συνελήφθησαν δύο άτομα αλβανικής υπηκοότητας, ενώ ο ιδιοκτήτης του άμβυκα, έλληνας υπήκοος (δημόσιος υπάλληλος) διέφυγε τη σύλληψη.

Από έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ιδιοκτήτη του άμβυκα κατασχέθηκε επιπλέον ποσότητα αλκοολούχου ποτού (τσίπουρου) 230 λίτρων.

Από την επεξεργασία των κατασχεμένων στοιχείων προέκυψε συνολική παραγωγή αλκοολούχου ποτού (τσίπουρου), για τα έτη 2010-2017, ποσότητας 116.573,40 λίτρων. Σύμφωνα με την αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία, από την ανωτέρω ποσότητα,  έχουν καταβληθεί δασμοί κ.λ.π. φόροι μόνο για ποσότητα 11.944,44 λίτρων.

Οι δασμοί κ.λ.π. φόροι που διέφυγαν της είσπραξης, από την ως άνω παράνομη δραστηριότητα, ανέρχονται στο ποσό των 812.470,92 ευρώ, τα δε πρόστιμα θα υπερβούν τα 3.000.000 ευρώ.

 

Πηγή: www.iefimerida.gr

 

Απάντηση