ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ.Τσιρώνης: Οι διεπαγγελματικές θα βοηθήσουν στον περιορισμό των «ελληνοποιήσεων»

Για μια υγιή γραμμή παραγωγής στον κλάδο της κτηνοτροφίας, με ελληνικό σήμα ποιότητας και εγγύησης, η οποία θα κλειδώνει απ’ έξω τους επιτήδειους που θα επιχειρήσουν να προβούν σε «ελληνοποιήσεις» προϊόντων, έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννης Τσιρώνης.

Αυτό προϋποθέτει, όπως είπε, την ύπαρξη δυνατών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, κάτι που δυστυχώς δεν υπάρχει στους Έλληνες κτηνοτρόφους, οι οποίοι είναι κατακερματισμένοι σε διάφορες οργανώσεις, μη μπορώντας οι ίδιοι να κάνουν τον αυτοέλεγχο στον κλάδο τους.

Ο κ. Τσιρώνης ανέφερε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει μαζί με τους κτηνοτρόφους, με αυτό το στόχο, καθώς και την λειτουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, όπου θα είναι καταγεγραμμένο το ζωϊκό κεφάλαιο της χώρας και κάθε φορά που γίνεται η σφαγή, στο προβλεπόμενο χώρο, θα καταγράφεται, αλλά και θα απεικονίζεται κάθε φορά που κάτι πάει να μπει παράνομα.«Όποιος θα είναι εκτός σφαγείου, θα είναι και εκτός αυτού του ελληνικού σήματος», επεσήμανε ο κ. Τσιρώνης.

Ενεργοποίηση πρωτογενούς τομέα μέσω Κ.ΑΛ.Ο – Βιολογικές Αγορές και Αδέσποτα

Ερωτηθείς ο κ. Τσιρώνης για την προσπάθεια ενεργοποίησης του πρωτογενούς τομέα στα νησιά και αν αυτό θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, απάντησε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά τις Μικρές Κυκλάδες, μέσω συνεργατικών οργανώσεων- συλλογικοτήτων και Κοινωνικής και ΑΛληλέγγυας Οικονομίας, είναι πιλοτικό και φυσικά αφορά όλη την Ελλάδα, για την επιστροφή των νέων στον πρωτογενή τομέα, ως τρόπου ζωής και όχι απλά ως λόγο βιοπορισμού.

Εξάλλου αναφερόμενος στο θέμα των Βιολογικών Αγορών, υπογράμμισε πως όλες οι υπουργικές αποφάσεις έχουν βγει και σε λίγο καιρό θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Σε ότι αφορά το θέμα των αδεσπότων, υπογράμμισε πως δεν προκύπτουν από παρθενογένεση και πως οφείλεται 100% στην άθλια συμπεριφορά των ανθρώπων, προς τα ζώα.

Σε λίγο καιρό θα ανακοινωθεί το Ταμείο Ζωοφιλίας μέσω του οποίου θα στηρίζονται οικονομικά οι Δήμοι για να προβούν στην κατασκευή των κατάλληλων δομών φιλοξενίας.

ΠΗΓΗ: thessaliatv.gr

Απάντηση