ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΥΓΕΙΑΣ

Συνελήφθη γιατρός για «φακελάκι»

Χρηματικό ποσό 400 ευρώ απαίτησε γιατρός δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής από 35χρονη για να τη χειρουργήσει. Ο 65χρονος γιατρός συνελήφθη από την Αστυνομία προχθές και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 35χρονης ημεδαπής στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία ο 65χρονος απαίτησε από την ίδια το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ για χειρουργική επέμβαση, στην οποία θα προέβαινε.

Στο πλαίσιο αυτό μεσημβρινές ώρες προχθές, αστυνομικοί προσημείωσαν το παραπάνω χρηματικό ποσό και το παρέδωσαν στην 35χρονη, η οποία σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα, στο γραφείο του 65χρονου, του το παρέδωσε μέσα σε επιστολικό φάκελο.

Άμεσα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων επενέβησαν και συνέλαβαν τον 65χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο παραπάνω επιστολικός φάκελος με προσημειωμένο χρηματικό ποσό, 150 ευρώ, καθώς και τρεις επιπλέον επιστολικοί φάκελοι που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.750 ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ διερευνάται η προέλευση των κατασχεθέντων χρηματικών ποσών.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπενθυμίζεται ότι για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.

Απάντηση