ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πολύμηνη καταδίκη νυν και τέως προέδρου της ΔΕΤ για οφειλές σε εργαζομένους. Μάρτυρας…. κατηγορίας, όπως είπε ο δήμαρχος, ο κ.Καραμπατζός! Το αρνείται ο ίδιος

bermion1

Πολύμηνη φυλάκιση επέβαλε το δικαστήριο της Βέροιας την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στον νυν και τον τέως πρόεδρο της πάλαι ποτέ δημοτικής ναυαρχίδας της Νάουσας, ΕΤΑ Α.Ε( πρώην ΔΕΤ) που λειτουργούσε το ξενοδοχείο «Βέρμιο» στον Άγιο Νικόλαο, κ.κ Κουτσογιάννη και Γκαρνέτα. Η δίωξη αφορούσε οφειλές της, υπό παραχώρηση σε ιδιώτη, δημοτικής επιχείρησης,
που παραμένει κλειστή, στους εργαζομένους της. Ο κ. Κουτσογιάννης καταδικάστηκε σε 29 μήνες και ο κ. Γκαρνέτας σε 35.
Το ζήτημα έθεσε στο σώμα ο τέως δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ.Καραμπατζός, ο οποίος όπως είπε ο κ.Κουτσογιάννης, ήταν μάρτυρας κατηγορίας, γεγονός που αρνήθηκε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφος ο τέως δήμαρχος.
Ο κ. Καραμπατζός χαρακτήρισε ως παρανοϊκό να τιμωρούνται οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης που μπαίνουν στα κοινά για δημοτικές οφειλές, που δεν μπορούν να πληρώσουν.» Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με τέτοιες επιπλοκές και κατασχέσεις ατομικών περιουσιών δεν θα βρίσκουμε πολίτες να ενδιαφερθούν» τόνισε ο τέως δήμαρχος.
Για απαράδεκτο γεγονός να διώκονται πολιτικά πρόσωπα για τις πολιτικές τους επιλογές, όταν δεν υπάρχει ζήτημα κατάχρησης έκανε λόγο ο σύμβουλος της ΛΑΣ κ.Λακηνάνος.
Ο κ. Βασιλείου από την μείζονα μειοψηφία έκανε λόγο για παράνομους χειρισμούς από τη δημοτική αρχή στο θέμα της ΕΤΑ, ζητώντας ή να συνεχίσει τη λειτουργία της ή να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο η λύση και η εκκαθάριση της.
Απαντώντας ο δήμαρχος Νάουσας κ.Κουτσογιάννης χαρακτήρισε ως παράλογο να επωμίζονται ευθύνες άνθρωποι που αναγκάστηκαν να αναλάβουν μια δημοτική επιχείρηση με υποχρεώσεις 700 χιλ ευρώ και ταμείο 10 χιλιάδες. «Ευθυνόμαστε γιατί; Αυτή την παράνοια δημιούργησε το πολιτικό μας σύστημα, με την νομοθεσία που είναι εκτός πραγματικότητας. Θα ζητήσουμε και τα πρακτικά της δίκης. Ο κ. Καραμπατζός ήταν μάρτυρας κατηγορίας. Η διοίκηση μας κάνει τρομακτική δουλειά, αναλαμβάνοντας το απόλυτο χάος. Ο μόνος που δούλεψα για το ζήτημα ήμουν εγώ. Ένα χρόνο πάλευα με τον Κουρουμπλή για να προστατέψω την περιουσία του λαού της Νάουσας. Είχε την αξιοπρέπεια να μην ανακοινώσω ότι κατασχέθηκαν οι προσωπικοί μου λογαριασμοί. Σήκωσα μόνο μου τον σταυρό» είπε ο κ. δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας ως άδικη την απόφαση που θα ανατραπεί στο εφετείο. Ο κ. Κουτσογιάννης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της μεταφοράς των εργαζομένων της ΔΕΤ στον δήμο και στον προσωπικό αγώνα που έδωσε για έναν και πλέον χρόνο για το ζήτημα με τον κ.Κουρουμπλή, καλώντας τους συμβούλους της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ να ενημερώσουν τον νέο υπουργό κ. Σκουρλέτη, ώστε να λυθεί άμεσα το ζήτημα. Την κατηγορία του κ. δημάρχου ότι ήταν μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη, αρνήθηκε ο κ. Καραμπατζός, λέγοντας ότι υπερασπίσθηκε την προεδρία του κ. Γκαρνέτα, ενώ στο δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση έκλεισε επί προεδρίας Κουτσογιάννη.
Θόδωρος Ελευθεριάδης

http://eleytheriadhs.blogspot.gr/

Απάντηση