ΑΡΘΡΑΥΓΕΙΑΣ

Τροφές που καταπολεμούν τη γρίπη και το κοινό κρυολόγημα

Στην Ελλάδα έχουμε την κακιά συνήθεια να παίρνουμε φάρμακα με το παραμικρό. Σε βάθος χρόνο αυτή η κακιά συνήθεια ούτε λίγο ούτε πολύ καταστρέφει την άμυνα του οργανισμού μας. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα “τεμπελιάζει” και ατονεί. Δεν πολεμάει την ασθένεια, την ίωση ή τον ιό και σταδιακά γινόμαστε απολύτως εξαρτημένοι από τα φάρμακα.

Όλα αυτά βέβαια ισχύουν μόνο για τα συνθετικά φάρμακα που είναι χημικά παρασκευασμένα. Η φύση έχει προνοήσει και μέσω του φυτικού κυρίως βασιλείου μας παρέχει πληθώρα “φυσικών φαρμάκων” με τη μορφή βιταμινών, ιχνοστοιχείων, αντιοοξειδωτικών και φυτοχημικών ενώσεων που σε αντίθεση με τα συνθετικά φάρμακα ενισχύουν το δικό μας ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν το βάζουν στην άκρη για να κάνουν αυτά τη δουλειά. Το κάνουν πιο ισχυρό και αποτελεσματικό.

Υπάρχουν καθημερινές τροφές που από τη φύση τους έχουν αντι-ιική και αντι-μικροβιακή δράση και μπορούν να μας βοηθήσουν άμεσα να καταπολεμήσουμε την κοινή γρίπη και το κρυολόγημα.

Πάμε να τις δούμε:

Σκόρδο.
Πανίσχυρο και γνωστό για τις ιδιότητές του από την αρχαιότητα. Ωμό ή μαγειρεμένο. Για καλύτερα αποτελέσματα σπάστε μια σκελίδα σκόρδο σε ξύλινο γουδί και φτιάξτε ένα ντιπ με ελαιόλαδο και κόκκινο πιπέρι καγιέν. Μόλις φτιάξατε ένα πανίσχυρο φυσικό φάρμακο για να καταπολεμήσετε τη γρίπη!

Κρεμμύδι.
Φρέσκο ή ξηρό. Για καλύτερα αποτελέσματα φάτε το ωμό. Εκπληκτικές ιδιότητες για λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού συστήματος, εκτός όλων των άλλων ωφελειών.

Πράσινο τσάϊ.
Οι κατεχίνες που περιέχει έχουν γνωστές ιδιότητες για την θωράκιση της υγείας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ακατέργαστο μέλι.
Μια κουταλιά μέλι περιέχει βιταμίνες, ένζυμα και θρεπτικά συστατικά που θα ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού σας. Καταπραΰνει τον πονόλαιμο και έχει αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Φυσικές πηγές βιταμίνης C.
Η συνθετική βιταμίνη C (ασκορβικό οξυ) έχει πολύ χαμηλή απορροφητικότητα (~10%) και βοηθάει ελάχιστα στην μάχη ενάντια στη γρίπη και το κοινό κρυολόγημα. Η βιταμίνη C από φυσικές πηγές έχει απορροφητικότητα που ξεπερνάει το 90% και παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία στο σώμα.
Κορυφαίες πηγές φυσικής πηγής βιταμίνη C είναι τα άγρια μούρα σκούρου χρώματος (μύτριλα, κράνα, φραγκοστάφυλα) και τα κιτρώδη φρούτα φρούτα.

Εάν δεν είστε λάτρης των φρούτων ή δεν προλαβαίνετε να φάτε όσα θα θέλατε σας προτίνουμε να γνωρίσετε τη HERBAL C της Healthia. Περιέχει 100% φυσική βρώσιμη βιταμίνη C από 5 superfoods. Εκτός από κορυφαία ποιότητα βιταμίνης C είναι φορτωμένη με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, βιοφλαβονοειδή, πεκτίνες, ωφέλιμα λιπαρά, λυκοπένιο, καρετονοειδή, φυτικές στερόλες, κατεχίνες, πολυφαινόλες και πολλά άλλα φυτοχημικά στοιχεία. Δείτε τη με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ακατέργαστο λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό από λιπαρά οξέα που έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Το λαυρικό οξύ στο λάδι καρύδας μπορεί να σκοτώσει βακτήρια, ιούς και παθογόνους μύκητες θωρακίζοντας την υγεία από μολύνσεις.
Και επειδή δεν είναι εύκολο να τρώμε κάθε μέρα ακατέργαστο λάδι καρύδας σας προτείνουμε να δείτε το VIRGIN COCONUT OIL της Healthia. Δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ψάρια και θαλασσινά
Πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά, είναι εξαιρετική πηγή εύπεπτων πρωτεΐνών και περιέχουν φώσφορο και ασβέστιο. Δεν αγαπάτε τα ψαρια και τα θαλασσινά; Σας προτείνουμε να γνωρίσετε το OMEGA3 PURE FISH OIL της Healthia. Δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ.

Μαύρη σοκολάτα
Αγαπημένη από όλους μας. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού σας.

Σπόροι
Λιναρόσπορος, κολοκυθόσπορος, και σουσάμι. Αν και δεν τους πιάνει το μάτι σου είναι φορτωμένοι με πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, αντιοεξιδωτικά και φυτοχημικά που θωρακίζουν την υγεία σας άμεσα. Προσθέστε τους σε γιαούρτι, στη σαλάτα ή σκέτους σα σνακ.

Κανέλα, γλυκάνισος, μάραθος και τζίντζερ
Μπαχάρια που νοστιμίζουν τα φαγητά σας. Πέραν τούτου είναι πανίσχυρα “φυσικά φάρμακα” που μάχονται τη γρίπη, ιούς και το κοινό κρυολόγημα.
Αυξήστε στην κατανάλωσή τους και θωρακίστε την υγεία σας.

Γιαούρτι, αριάνι και κεφίρ
Τα προβιοτικά που περιέχει το κλασσικό γιαουρτάκι με την πέτσα, το αριάνι και το κεφίρ επιδρούν άμεσα στη χλωρίδα του εντέρου. Η καλή υγεία του εντέρου αποτελεί ισχυρή ασπίδα για την άμυνα όλου του οργανισμού. Δεν είναι στις προτιμήσεις σας τα συγκεκριμένα γαλακτοκομικά; 1 κάψουλα ALPHA PROBIOTICA της Healthia περιέχει 4 δισεκατομμύρια ζωντανούς μικροοργανισμούς και ισοδυναμεί με 8 κουπάκι φρέσκο γιαούρτι!

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Σπανάκι, ρόκα, γλυστρίδα, κάρδαμο, ραδίκια, ζοχιά και λαχανίδα. Εκτός από τις φυτικές ίνες που είναι απολύτως απαραίτητες, τα πράσινα φυλλώση λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες (B, C και βήτα καροτένιο) αλλά και χλωροφύλλη!
Η χλωροφύλλη καθαρίζει και αλκαλοποιεί το αίμα και μεταφέρι πολύτιμο οξυγόνο στους ιστούς του σώματος.
Δεν σας αρέσει η σαλάτα; Δεν τρώτε τόση πολύ όσο θα θέλατε; Σας προτίνουμε να γνωρίσετε το SUPER GREENS PLUS της Healthia που περιέχει 15 superfoods οργανικά καλλιεργημένα και παρέχει περισσότερα από 70 θρεπτικά συστατικά. Δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ.

Καρότα, παντζάρι, γλυκοπατάτες και ρίζα Yacon
Τα περισσότερα ριζώματα περιέχουν πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά και ισχυρά φυτοχημικά. Περιέχουν φυτικές ίνες, πρεβιοτικά (η τροφή των προβιοτικών), βιταμίνες, πολυσακχαρίτες, αμινοξέα και νιτρώδη.
Το βήτα καροτένιο που περιέχουν θωρακίζει το ανοσοποιητικό απένταντι στο κοινό κρυολόγημα.
Δεν έχετε παρά να τα προσθέσετε στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σας. Δε σας αρέσουν πολύ οι ρίζες; Σας προτείνουμε να γνωρίσετε το συμπλήρωμα διατροφή ULTRA YACON ROOT της Healthia. Αυξάνει το μεταβολισμό, μειώνει την όρεξη, καταπολεμά τις λιγούρες και μειώνει το επικίνδυνο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς (σπλαχνικό). Δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ.

BONUS: Κόκκινο πιπέρι καγιέν
Καυτερό στη γεύση μεν, εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία. Δραστική ουσία είναι η καψαϊκίνη, που ανήκει στην οικογένεια των καψικονοειδών. Δε σκοτώνει απλά να μικρόβια. Αποδεκατίζει ολόκληρες εστίες μόλυνσης σε χρόνο ρεκόρ! Θαυματουργό για την υγεία της καρδιάς και για το πεπτικό σύστημα.
Το εξαιρειτικό TIP σε σχέση με το κόκκινο πιπέρι καγιέν είναι ότο αυξάνει κατακόρυφα τις καύσεις και ξεμπλοκάρει το μεταβολισμό.
Δε σας αρέσουν τα καυτερά; Δε μπορείτε να τρώτε όσο συχνά θα θέλατε; Σας προτείνουμε να γνωρίσετε το CAPS MAXIMUM της Healthia. Μια κάψουλα θα σας βοηθήσει να κάψετε εώς και 300 θερμίδες παραπάνω.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν γνωμάτευση του γιατρού σας ή την επίσκεψη σε εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια εξειδικευμένη διατροφή και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας πρώτα.

 

ΠΗΓΗ: healthia.gr

Απάντηση