ΑΘΛΗΤΙΚΑΔΙΕΘΝΗ

Τσαπεκοένσε: Η «σταχτοπούτα» της Βραζιλίας με το τραγικό τέλος στην Κολομβία

Από το 2010 σημείωνε μόνο ανόδους σπάζοντας το κατεστημένο στη χώρα του καφέ – Ετοιμαζόταν για τη μεγαλύτερη επιτυχία της σύντομης ιστορίας της, την κατάκτηση του Europa League της Λατινικής Αμερικής

Η Τσαπεκοένσε, η ομάδα που επέβαινε στο αεροσκάφος που συνετρίβη στην Κολομβία από τους ειδικούς περί του ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής θεωρείται ως η απόλυτη ιστορία της «σταχτοπούτας».

Με ιστορία 43 ετών καθώς ιδρύθηκε το 1973 από την ένωση της Ατλέτικο Τσαπεκοένσε και της Ιντεπεντιέντε, η Τσαπεκοένεσε, η ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος Βραζιλίας, έφτασε φέτος να διεκδικεί το Copa Sudamericana που θεωρείτα κάτι ισάξιο με το Europa League για τις χώρες απο πρωταθλήματα χωρών της Λατινικής Αμερικής.

%image_alt%

Τα τελευταία έξι χρόνια η Τσαπεκοένσε κατάφερε, ξεκινώντας από το τοπικό πρωτάθλημα της επαρχίας της Σάντα Καταρίνα, να πετύχει διαδοχικές ανόδους από την τρίτη, στη δεύτερη και μετά στην πρώτη κατηγορία Βραζιλίας.

Το 2015 η ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στο Copa Sudamericana και φέτος κατάφερε να βγάλει από τη μέση ιστορικές ομάδες όπως η Ιντεπεντιέντε από την Αργεντινή και την πρωταθλήτρια του Κόπα Λιμπερταδόρες Σαν Λορέντζο.

O Κάιο Ζούνιορ

%image_alt%

Οι υπεύθυνοι της ομάδας υποστήριζαν ότι το μυστικό τους ήταν η καλή διαχείριση και το στρατηγικό όραμα προσπαθώντας να μην κάνουν «άλματα». Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 50% των παιχτών της έχουν εξασφαλισμένο συμβόλαιο και για το 2017 ενώ καίρια αποδείχθηκε η επιλογή του Κάιο Ζούνιορ για τη θέση του προπονητή.

Το τελευταίο βήμα για την καταξίωση της Τσαπεκοένσε θα ήταν ο διπλός τελικός του Copa Sudamericana με αντίπαλο την Ατλέτικο από την Κολομβία στις 30 Νοεμβρίου στο Μεντεγίν και στις 7 Δεκεμβρίου στην Κουρίτιμπα – και όχι στην «πατρίδα» της ομάδας, την πόλη Τσαπέκο – προκειμένου να είχε τη στήριξη 40.000 οπαδών της.

πηγή

Απάντηση