ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-0: Ο Βασιλακάκης έγινε και πάλι ο δήμιος των πράσινων

Όπως και στον πρώτο γύρο (1-2 στη Λεωφόρο) έτσι και σήμερα η Ξάνθη βρήκε τον τρόπο για να σταματήσει τον Παναθηναϊκό και να πάρει τη νίκη με σκόρερ και πάλι τον Βασιλακάκη ο οποίος σκόραρε στο 67′ και πλέον δημιουργεί τη δική του παράδοση εις βάρος των πράσινων

Για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν η Ξάνθη κέρδισε τον Παναθηναϊκό με τον ίδιο πρωταγωνιστή καθώς με ένα καταπληκτικό γκολ του Θοδωρή Βασιλακάκη στο 67′ επικράτησε με 1-0, παρόλο που οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία και ειδικά από τις υποδείξεις των βοηθών.

Έτσι ξεκίνησαν
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χουλτ, δεξί ο Κουλιμπαλί και ο Μολέδο με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Ζέκα και Κουρμπέλης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό χαφ ο Βιγιαφάνιες, δεξί ο Μπουμάλ και στην επίθεση ο Μπεργκ με τον Κλωναρίδη.
Στον αντίποδα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε διάταξη 4-2-3-1 επέλεξε τον Ζίβκοβιτς στην εστία. Φλίσκας και Λισγάρας οι δύο στόπερ, δεξί μπακ ο Μπαξεβανίδης και αριστερό ο Σιλά. Ντε Λούκας και Καμαρά οι δύο «κόφτες». Αριστερό «φτερό» ο Λουσέρο, δεξί ο Σολτάνι, ο Βασιλακάκης σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Γιουνές.

«Μπλόκο» από Ζίβκοβιτς και επόπτη Χαρίση!

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν παρέκλινε ούτε… εκατοστό από το αναμενόμενο και το προβλεπόμενο πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε την κατοχή της μπάλας, η Ξάνθη ήταν εκείνη που περίμενε στο μισό γήπεδο με εξαιρετική αμυντική προσήλωση στο πλάνο του προπονητή και το παιχνίδι αν και με καλό ρυθμό ήταν «κλειστό» και με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Το «τριφύλλι» παρά την συντριπτική κατοχή(73%-27%) δεν μπόρεσε να πατήσει αρκετές φορές και με αξιώσεις στην περιοχή των «ακριτών» αλλά παρόλα αυτά δημιούργησε καλές ευκαιρίες με δύο σουτ του Κλωναρίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής(29′ και 45′), τα οποία απόκρουσε εντυπωσιακά ο Ζίβκοβιτς. Ο πορτιέρο της Ξάνθης κράτησε το μηδέν στις περιπτώσεις που χρειάστηκε, έβαλε «μπλόκο» στον Παναθηναϊκό που έχει δίκιο να φωνάζει για την λανθασμένη υπόδειξη οφ-σάιντ πάνω στον Μπεργκ στο 20′. Ο Σουηδός έφευγε μόνος του απέναντι από τον Σέρβο τερματοφύλακα αλλά ο επόπτης Χαρίσης σήκωσε το σημαιάκι στερώντας το τετ-α-τετ από τον Σουηδό επιθετικό των «πρασίνων».

Οι γηπεδούχοι έκαναν το παιχνίδι που συνηθίζουν, με εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά, «σφιχτή» διάταξη και παραγωγή φάσεων με το… σταγονόμετρο. Ο Βασιλακάκης στο 21′ με κεφαλιά σπατάλησε την μοναδική καλή στιγμή των «ακριτών» μετά από σέντρα του Σολτάνι. Κάπως έτσι το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου σαρανταπενταλέπτου…

«Οβίδα» νίκης!

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την κατοχή, σε ποσοστό… Σοβιετικής Ένωσης. Μάλιστα στα μέσα του δευτέρου μέρους το «τριφύλλι» είχε 84%-16%, κάτι που δείχνει την κυριαρχία του μέσα στο γήπεδο, μία κυριαρχία που δεν συνοδεύτηκε από φάσεις, μιας και η Ξάνθη ήταν άριστα διαβασμένη στο αμυντικό κομμάτι.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει αποδείξει πως δεν χρειάζεται πολλές φάσεις για να πετύχει γκολ, όντας η πιο εύστοχη ομάδα στην φετινή Σούπερ Λιγκ. Έτσι έγινε και απόψε! Σε μία στιγμή που η μπάλα στρώθηκε στον Βασιλακάκη(67′) μετά από λάθος του Κουτρουμπή, ο Έλληνας μέσος έπιασε «οβίδα», έστειλε την μπάλα εκεί που ο Βλαχοδήμος δεν υπήρχε περίπτωση να βρει απάντηση και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.
Από το… πουθενά, το «τριφύλλι» βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά με εξαίρεση την ευκαιρία του Μολέδο στο 90΄που απόκρουσε ο «κέρβερος» Ζίβκοβιτς δεν κατάφερε να απειλήσει περισσότερο παρά τις αλλαγές του Ουζουνίδη…

MAN OF THE MATCH: Θοδωρής Βασιλακάκης. Κάτι… παθαίνει απέναντι στον Παναθηναϊκό! Ο μέσος της Ξάνθης συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να σκοράρει απέναντι στο «τριφύλλι» με εντυπωσιακό τρόπο! Το έκανε στο ματς της Λεωφόρου, το έπραξε και στα «Πηγάδια». Στην πρώτη ενέργεια της ομάδας του προς την εστία, έπιασε ένα φοβερό βολέ, έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται και πέτυχε το γκολ της νίκης!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βασιλακάκης πέτυχε το γκολ, ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, όμως κορυφαίος σε απόδοση ήταν ο πορτιέρο της Ξάνθης, Ζίβκοβιτς. Στο πρώτο μέρος αποκρούει τα σουτ του Κλωναρίδη και στο 90′ «βγάζει» εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Μολέδο. Ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση από τον Σέρβο τερματοφύλακα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ολιβιέ Μπουμάλ. Ο Καμερουνέζος πέταξε στα σκουπίδια με πρόχειρο τελείωμα μία μεγάλη ευκαιρία στο 24′, κινήθηκε ξανά σε ρηχά νερά μετά την καλή εμφάνιση στην Τρίπολη και δεν βοήθησε καθόλου στο δημιουργικό κομμάτι.

Η ΓΚΑΦΑ: Ναι το τελείωμα του Βασιλακάκη είναι καταπληκτικό, ναι μιλάμε για ένα υπέροχο τέρμα αλλά ο μέσος της Ξάνθης δεν θα είχε την δυνατότητα να εκτελέσει αν ο Γιώργος Κουτρουμπής δεν είχε απομακρύνει λανθασμένα την μπάλα με το κεφάλι. Άθελά του αντί να διώξει μπροστά, έδιωξε πίσω και… έστρωσε το σουτ στον παίκτη των γηπεδούχων.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Θάνος δεν έκανε το μεγάλο λάθος απόψε σε αντίθεση με τους βοηθούς του που ήταν σε άλλο γήπεδο! Στο 10′ και το 20′ ο επόπτης Χαρίσης σταματά αντικανονικά τους Βιγιαφάνιες και Μπεργκ που έβγαιναν στην πλάτη της άμυνας των «ακριτών». Ο πρώτος επόπτης Καραγκιζόπουλος σταματά και αυτός λανθασμένα στο 47′ τον «Βίγια» σε επικίνδυνη επίθεση του «τριφυλλιού». Στο φινάλε ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για πέναλτι πάνω στον Αργεντινό. Ο Θάνος έδωσε κίτρινη για «θέατρο»…

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε φάσεις αλλά έπεσε πάνω σε δύο «μπλόκα». Το ένα του Ζίβκοβιτς και το άλλο των βοηθών. Ο πορτιέρο της Ξάνθης ήταν ανίκητος, οι πλαϊνοί ήταν… αλλού και η Ξάνθη με την σουτάρα του Βασιλακάκη πήρε το «τρίποντο» και υποχρέωσε σε φινάλε το σερί νικών των «πρασίνων».

ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά, Καμαρά, Ντε Λούκας, Σολτάνι (79’ Τριάδης), Βασιλακάκης (81’ Μεχία), Λουσέρο (56’ Λάζιτς), Γιουνές.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Μπουμάλ (63’ Εμποκού), Ζέκα, Κουρμπέλης (71’ Π. Βλαχοδήμος), Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (75’ Λουντ), Μπεργκ.
Πηγή:www.gazzetta.gr

Απάντηση