ΑΘΛΗΤΙΚΑΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Champions League: Ρεάλ-Ατλέτικο και Μονακό-Γιουβέντους με στόχο τον τελικό

Τα πρώτα ματς σε «Μπερναμπέου» και Πριγκιπάτο στις 2 και 3 Μαΐου – Ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου

Ισπανικός εμφύλιο και deja vu του περσινού τελικού, έβγαλε η κλήρωση για τα ημιτελικά του Champions League, με την Ρεάλ Μαδρίτης να αντιμετωπίζει την Ατλέτικο και την Μονακό να υποδέχεται την Γιουβέντους.

Τα πρώτα παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για τις 2 και 3 Μαΐου σε «Μπερναμπέου» και Πριγκιπάτο, ενώ οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν μία βδομάδα αργότερα στις 9 και 10 Μαΐου.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου.

Αυτή θα είναι η πέμπτη χρονιά που συναντώνται Ρεάλ και Ατλέτικο στην Ευρώπη. Η «βασίλισσα» είχε επικρατήσει στα ημιτελικά του Πρωταθλητριών το 1959 με 2-1 μετά από επαναληπτικό κι αφού στα δύο πρώτα ματς είχαν μοιραστεί οι νίκες (Ρεάλ-Ατλέτικο 2-1 και Ατλέτικο-Ρεάλ 1-0). Το 2014 η Ρεάλ επικράτησε 4-1 στην παράταση στον τελικό του «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, ενώ το 2015 αναμετρήθηκαν στα προημιτελικά με τη Ρεάλ να προκρίνεται πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ στη ρεβάνς (0-0, 0-1). Τελευταίο ραντεβού των δύο ομάδων ήταν αυτό στον τελικό του 2016 στον τελικό του «Σαν Σίρο» όπου μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, η Ρεάλ επιβλήθηκε 5-3 στα πέναλτι.

Τέσσερις φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες Γιουβέντους και Μονακό στο Champions League, όλες σε νοκ άουτ φάσεις, με την «Γηραιά Κυρία» να έχει πάρει ισάριθμες προκρίσεις. Δύο νίκες μετρούν οι Ιταλοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, μία οι Μονεγάσκοι και ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.

1997-98 Ημιτελικά Champions League:

Γιουβέντους – Μονακό 4-1
Μονακό – Γιουβέντους 3-2

2014-15 Προημιτελικά Champions League:

Γιουβέντους – Μονακό 1-0
Μονακό – Γιουβέντους 0-0

Πηγή: sport-fm.gr

Απάντηση