ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντόπινγκ: Τρία θετικά δείγματα στο Παγκόσμιο του Λονδίνου – Ένα εξ αυτών είναι ελληνικό

Μόλις τρία θετικά δείγματα έχουν βρεθεί από τους ελέγχους που έγιναν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στις αρχές Αυγούστου – Το ένα απ’ αυτά ανήκει σε Ελληνίδα αθλήτρια
Από ότι φαίνεται η Ελλάδα δεν είχε μόνο την Κατερίνα Στεφανίδη στην πρώτη τριάδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου στο Λονδίνο. «Κατάφερε» να… αποκτήσει και δεύτερη αθλήτρια σε τριάδα, αλλά εκεί που κανείς δε θέλει να έχει εκπρόσωπο.

Όπως ανακοίνωσε η IAAF στη διοργάνωση του Λονδίνου οι ελεγκτές της παγκόσμιας ομοσπονδίας της WADA πήραν δείγματα από 1.513 αθλητές και αθλήτριες στο διάστημα από 31 Ιουλίου μέχρι και 13 Αυγούστου.

Από τους τους ελέγχους που έγιναν βρέθηκαν τρία θετικά δείγματα, δίχως όμως να υπάρξει περαιτέρω πληροφόρηση. Άλλωστε το απαγορεύει ο κώδικας της WADA. Ενημερώθηκαν όμως οι τρεις εθνικές ομοσπονδίες, οι παραβάτεες και οι εθνικοί οργανισμοί αντί – ντόπινγκ.

Ο ΣΕΓΑΣ σύμφωνα με πληροφορίες είναι η μία από τις τρεις ομοσπονδίες που έλαβαν ενημέρωση καθώς το ένα από τα  δείγματα ανήκει σε μέλος της ελληνικής αποστολής. Δεν πρόκειται όμως για πρωτοκλασάτη αθλήτρια, αλλά για αθλήτρια η οποία δεν πολυεμφανίζεται στο προσκήνιο και σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο της περιοχής της, προπονητής της είναι κάποιος κύριος που το επάγγελμα του είναι… φαρμακοποιός.

Η διαδικασία που ακολουθείται σε περιπτώσεις θετικού δείγματος, προτού υπάρξουν ανακοινώσεις και τιμωρίες, είναι η εξέταση και του δεύτερου δείγματος σε περίπτωση που το επιθυμεί η αθλήτρια και μάλιστα έχει το περιθώριο να το αποφασίσει 14 μέρες. Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, αν δεν ζητηθεί η εξέταση του δεύτερου δείγματος τότε αυτομάτως θεωρείται πως παραβίασε τον κώδικα αντί – ντόπινγκ της WADA και της επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού.

Απάντηση