ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΦΥΣΗ & ΖΩΑ

Η έρημος θα γεννήσει καρπούς στο Περού!

Περίπου 400.000 στρέμματα ερήμου θα μεταμορφωθούν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στο νότιο Περού, χάρη σε ένα τεράστιο τούνελ νερού που θα ανοιχτεί κάτω από την οροσειρά των Άνδεων.
Το τιτάνιο σχέδιο που ονομάζεται Majes Siguas II προβλέπει τη διάνοιξη ενός τούνελ 16 χιλιομέτρων από ανατολικά προς δυτικά μεταφέροντας νερό στην Pampas de Siguas στην περιοχή Arequipa.
To Υπουργείο Γεωργίας του Περού είπε πως αυτές οι εργασίες θα συμπληρώσουν αυτές που ήδη διενεργούνται στο Pampas de Majes, που οδήγησαν στη μετατροπή 160.000 στρεμμάτων σε κατάλληλα για παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών, τοματινιών, κινόα, πιπεριών piquilo και αγκινάρων.
Οι εργασίες για την άρδευση θα περιλαμβάνουν επίσης την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού σταθμού με δυνατότητα αποθήκευσης 1.1 δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων νερού για να κατευθύνεται στην Pampas de Siguas και σύμφωνα με την κυβέρνηση της Arequipa αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2021., όταν οι αρχές θα αρχίσουν να διανέμουν τις εκτάσεις για αγροτική παραγωγή.
Ο πρόεδρος της Γεωργικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Παραγωγών, Ricardo Polis, εξέφρασε την προσδοκία πως δεδομένων των χαρακτηριστικών της περιοχής, θα μπορούσαν να υπάρξουν ευκαιρίες για την καλλιέργεια μη παραδοσιακών προϊόντων με την βιομηχανία ήδη να έχει ξεκινήσει δοκιμές για να αξιολογήσει τις καταλληλότερες καλλιέργειες.

 

ΠΗΓΗ: FROUTONEA.GR

Απάντηση