ΑΓΡΟΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Βέροια: Σε διεκδικητικούς αγώνες με κοινωνική συμπαράσταση οι αγρότες

Σε νέες μορφές διεκδίκησης και πάλης κατευθύνονται οι αγρότες, κάνοντας αποτίμηση των μέχρι τώρα αγώνων τους.

Εν όψει της σύσκεψης των μπλόκων το Σάββατο στη Λάρισα, το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση αγροτών μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας.

Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Απ. Παύλου στο Μακροχώρι.

Μετά από την ενημέρωση που έγινε, αναπτύχθηκαν προτάσεις και συζήτηση.

Προβληματισμός αναπτύχθηκε σχετικά με τις μορφές διεκδίκησης και αγώνα. Οι απόψεις που αναπτύχθηκαν συνέκλιναν στην άποψη ότι οι “παραδοσιακοί” τρόποι των μπλόκων και του κλεισίματος των δρόμων με τρακτέρ είναι μορφές πάλης που δοκιμάστηκαν.

Εκείνο που απαιτείται είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση της κοινωνίας, κομμάτι της οποίας είναι ο αγροτικός κόσμος και ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη προσφορά.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις που αναμένεται να κλιμακωθούν θα γίνουν στην κατεύθυνση μιας κοινωνικής συμμέτοχής.

“Είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας, οι παραγωγικοί φορείς και ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται σε άμεση σχέση με τον αγροτικό κόσμο, η Ημαθία είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός νομός και η πορεία της αγροτικής παραγωγής έχει άμεσο αντίκτυπο στην αγορά και σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής του τόπου”, δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης. “Καλούμε τους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας”

Verianet News

Απάντηση