ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βέροια: Για όλους έχει ‘κατιτις’ – Πάντως ο πρώτος έφυγε

Η πρώτη, μ.Χ (μετά Χατζηαθανασίου), συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σηματοδότησε την αρχή του δεύτερου μισού της θητείας της παρούσης Δημοτικής Αρχής και ό,τι θα επακολουθήσει μέχρι το Μάιο του 2019, με βάση τις διαμορφωθείσες ισορροπίες και συμμαχίες. Φανερές και…ανομολόγητες, προς το παρόν…

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μια ηχηρότατη ανεξαρτοποίηση, αυτή του Θωμά Αγγελίνα, που συνοδεύτηκε με μια επιστολή με καυστικότατο περιεχόμενο. (ολόκληρη η επιστολή στο τέλος του ρεπορτάζ)

Οι πληροφορίες για άλλες δύο δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά. Ο ένας εκ των “υποψηφίων’ να “κουνήσει μαντήλι”, δεν εμφανίστηκε καν στη συνεδρίαση, ενώ ο έτερος όχι μόνο δεν έθεσε ζήτημα ανεξαρτοποίησης, αλλά εμφανίστηκε ιδιαίτερα “πειθαρχημένος”.

Τόσο στην επιστολή  Αγγελίνα που “τσουρούφλιζε”, όσο και σε ερωτήματα που τέθηκαν προ ημερήσιας διάταξης, οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν σχεδόν “μονολεκτικές”, κυριολεκτικά της μιας πρότασης, στα όρια της αδιαφορίας!!!

Ο Δήμαρχος Βέροιας ευχαρίστησε τον κ. Αγγελίνα και …προέτρεψε – γενικά – για αυτοκριτική, ενώ ο των τεχνικών (της Κούσιου, καλύτερα) αντιδήμαρχος, στα ερωτήματα για το κόστος της γέφυρας, αρκέστηκε να πει ότι σε μια βδομάδα θα παρουσιαστεί η νέα μελέτη.

Πάνω-κάτω αυτού του τύπου ήταν οι απαντήσεις και στα άλλα θέματα, όπως για την πολύκροτη υπόθεση του έργου “Σέλι-Α. Σέλι”… Περίπου σα να μην συμβαίνει τίποτα..

Στα έκτακτα θέματα, η “λευκή νύχτα” που προγραμματίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας δε βρήκε σύμφωνους τόσο τον κ. Μπέκη, όσο και τους κ.κ. Μαρκούλη και Μελιόπουλο.

Αντίθετα βρήκε πολύ όμορφη την πρωτοβουλία εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Πατσίκας και το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, αφού ήταν θετική η εισήγηση.

Στα τακτικά θέματα, το πρώτο που αφορούσε ψήφισμα για το Δίδυμο λουτρό και την πρωτοβουλία πολιτών για την διάσωση και αποκατάσταση του, έτυχε της θετικής υποδοχής, αλλά και της μάλλον απρόθυμης περαιτέρω ανάδειξης του όλου θέματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε με συνοπτικές διαδικασίες το ψήφισμα το οποίο στην πραγματικότητα πρόσθεσε άλλες 40 υπογραφές στις 1800 που ήδη έχουν συγκεντρωθεί.

Από πλευράς της πρωτοβουλίας των πολιτών, μόλις και μετά βίας επιτράπηκε σ’ έναν εκπρόσωπο να πει δυο λόγια για ένα λεπτό, αλλά δεν παραλήφθηκε να τονιστεί από τον δήμαρχο η πρόσκληση προς την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων για “συνάντηση εργασίας”…

Η μέχρι πρότινος “κακών προθέσεων”, εν δυνάμει “ολετήρας” της πόλης, έγινε η “πολύτιμη” συνεργάτιδα για “το καλό της πόλης”…

Επέρχεται η έγκριση της νέας μελέτης για τη γέφυρα Κούσιου, οπότε άρχισε να ανακατεύεται το “σιρόπι” και να παραμερίζονται τα “νταηλίκια”…

Ακολούθησαν τα θέματα που αφορούσαν τη συγκρότηση των Επιτροπών Α’βάθμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης και της ΚΑΠΑ.

Τελευταίο σημαντικό θέμα ήταν αυτό για το τελωνείο υπέρ του οποίου τάχθηκαν άπαντες, αφού πρώτα διαβάστηκε η επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη.

Και εδώ υπήρξε πολύ προσεκτικός χειρισμός, αφού στα αναφερόμενα στην επιστολή του αντιπεριφερειάρχη, πέρα από την ανάγνωσή της δεν έγινε το παραμικρό σχόλιο, αντίθετα εκφράστηκε μέχρι και ευχή να βοηθήσει και η Περιφέρεια…

Πέραν των φυσικών ενδιαφερομένων, τον τόνο έδωσε ο υπερ-αντιδήμαρχος ο οποίος έχει τεράστιο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό και έσταζε μέλι για τους χειρισμούς και τις πρωτοβουλίες που έγιναν μέχρι τώρα!!!

Μετά τη συζήτηση και αυτού του θέματος, ο πρόεδρος έδωσε τη θέση του στον αντιπρόεδρο για τη γνωστή διαδικασία του “φούρνου μικροκυμάτων” στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Στον γενικό επίλογο, έχοντας σε εκκρεμότητα τα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΥΑΒ, της ΚΕΠΑ και του ΔΗΠΕΘΕ, το κρίσιμο ζήτημα της “εσωτερικής διαχείρισης” έκλεισε μάλλον αναίμακτα, αφού ο Δήμαρχος φρόντισε να δώσει σε όλους το “κατιτις”…

Επιπροσθέτως τοποθέτησε σε θέσεις-κλειδιά δυο άξιους “πρεσβευτές” που τον φέρνουν σε θέση “εκλεκτού” τόσο στην πλευρά της Φώφης – χωρίς να είναι απαραίτητος ο Θεοχαρόπουλος – όσο και στο κυβερνητικό “μπλοκ”….

Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται λίγο “μπακαλίστικα”, αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι και αλλιώς… Ο καθένας όπως μπορεί και όπως ξέρει…

Βίντεο όλη η συνεδρίαση σε λίγο

Η διοίκηση της ΚΑΠΑ:

ΚΑΠΑ
Πρόεδρος: Στέργιος Διαμάντης
Αντιπρόεδρος: Χριστίνα Γαϊτάνου
Μέλη: Θεόφιλος Κορωνάς, Βασίλης Λυκοστράτης και Διονύσης Κουλουριώτης

Τα μέλη των Επιτροπών
Πρωτοβάθμια εκπαίδευση:

Πρόεδρος: Διονύσης Κουλουριώτης
Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Τέτος
Μέλη: Λεωνίδας Ακριβόπουλος, Ευγενία Ιακωβίδου, Στέργιος Διαμάντης

Δευτεροβάθμια εκαπίδευση

Πρόεδρος: Αθανάσιος Σιακαβάρας
Αντιπρόεδρος: Χριστίνα Γαϊτάνου
Μέλη: Γιώργος Σοφιανίδης, Γιώργος Ορφανίδης, Μαρία Παπαϊωάννου

—————————————————————————————————————————————————————————

Η επιστολή ανεξαρτοποίησης του Θωμά Αγγελίνα:

“Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε
Με την επιστολή μου αυτή και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 66 του Ν. 3852/2010 και 94 του Ν. 3463/2006 (ΚΔΚ), σας δηλώνω – καταθέτω την ανεξαρτητοποίηση μου από τη Δημοτική παράταξη «Δράση με Γνώση» με την οποία αναδείχθηκα δημοτικός σύμβουλος σης τελευταίες δημοτικές εκλογές, για τους παρακάτω λόγους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα με υπομονή και σύνεση επεδίωξα να δώσω τον απαραίτητο χρόνο στο Δήμαρχο Βέροιας ώστε στη συνεργασία μας να συμβάλλω με τον καλύτερο τρόπο για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στο Δήμο μας. Όταν ξεκινήσαμε μαζί την προσπάθεια, είχαμε άλλα όνειρα και σχέδια. Δυστυχώς, το όραμα με το οποίο εμπνεύσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, χάριν του οποίου μας εμπιστεύτηκαν, δεν έγινε πράξη. Δυόμιση χρόνια μετά με λύπη διαπιστώνω ότι οι προεκλογικές μας θέσεις και δεσμεύσεις σας παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Από την πρώτη φορά που αναμείχθηκα στα κοινά έθεσα την ιδέα και βασική πρόταση μου την υποστήριξη του αγροτικού τομέα μέσω της Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού κατά πλειοψηφία οι κάτοικοι του Δήμου μας είναι αγρότες και η οικονομία του Δήμου και της περιοχής μας στηρίζεται σχεδόν απόλυτα από τους αγρότες. Πρόταση που ουδέποτε υλοποιήσατε κύριε Δήμαρχε.
Η μη αξιοποίηση μου ως Αντιδημάρχου ή σε Πρόεδρου Νομικού Προσώπου ή Επιχείρησης τόσο στην αρχική κατανομή των αξιωμάτων, τον Αύγουστο του 2014, όσο και στην πρόσφατη πρόταση του Δημάρχου για τη νέα κατανομή αξιωμάτων με βρίσκει αντίθετο με τις όποιες επιλογές του αναφορικά με την μη αξιοποίηση μου. Ενημερωτικά σας θυμίζω κ. Δήμαρχε ότι εκλέχθηκα πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές το 2014 με την παράταξη σας «Δράση με Γνώση».

Ο χειρισμός σας κ. Δήμαρχε στη τελευταία Δημοτική ομάδα του συνδυασμού μας και η πρόταση σας για την εξ ημίσειας τοποθέτηση δύο συμβούλων στη θέση του προέδρου της ΚΕΠΑ θεωρήθηκε όχι μόνο από εμένα αλλά και από όσους τοποθετήθηκαν στο θέμα αυτό, ότι εξευτελίζει την επιχείρηση, το θεσμό του προέδρου της και εσάς προσωπικά γι αυτό και αποσύρατε την συγκεκριμένη σας πρόταση. Η πρόταση σας, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, να τεθεί σε ψηφοφορία η επιλογή του προέδρου της ΚΕΠΑ από την Δημοτική ομάδα, αν και δημοκρατική, είναι παράνομη και αντιδεοντολογική καθόσον είναι αποκλειστική αρμοδιότητα σας η επιλογή των Προέδρων και Αντιδημάρχων, με βρίσκει αντίθετο τόσο εμένα όσο και την δημοτική ομάδα και γι αυτό και αποσύρατε και αυτή τη πρόταση.

Η λύση που προτάθηκε από Δημοτικό Σύμβουλο του περιβάλλοντος σας για αποκλεισμό των δυο ισάξιων κατά τα λεγόμενά σας ενδιαφερομένων. Κάκαρη, Αγγελίνα, σε τρίτο σύμβουλο, μου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το πόσο η πρόταση αυτή ήταν της στιγμής ή προμελετημένη και προσχεδιασμένη.
Όχι μόνο τα παραπάνω αλλά και η εμμονή σας κ. Δήμαρχε για την μη αλλαγή Αντιδημάρχων, με βρίσκει αντίθετο, διότι τη νίκη στο Συνδυασμό μας την έφεραν και άλλοι δεκαοκτώ σύμβουλοι, στους οποίους δεν έδωσες την ευκαιρία να προσφέρουν αξιοποιώντας τους, λογική που σε όλους μας δείχνει ότι μας θεωρείται ακατάλληλους, λίγους, άσχετους και περιθωριοποιημένους. Μπορεί κ. Δήμαρχε αν αξιοποιούσατε κάποιους από εμάς να ήμασταν περισσότερο αποδοτικοί από τους υπάρχοντες.
Η πρότασή σας για αλλαγή όλων των Πρόεδρων, τελικά ούτε και αυτή πραγματοποιήθηκε αφού συνάδελφος Δημοτική Σύμβουλος παρέμεινε στην ίδια θέση από το 2013, δημιουργώντας ερωτηματικά σε μένα και στην τοπική κοινωνία για το αν μπορεί κάποιος άλλος συνάδελφος να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα αυτής της θέσης.

Επίσης η λογική σας για την ανάθεση εργασίας με αντιμισθία σε δημοτικό σύμβουλο του ΔΣ της ΔΕΥΑΒ, που από την ίδρυση της το 1985 δεν είχε ποτέ ανατεθεί παρόμοια εργασία, καθώς η εργασία αυτή ανατίθεται σε δημότες μας, λογική που επικροτώ στους δύσκολους οικονομικά καιρούς κ. Δήμαρχε. Ο σοφός λαός μας λέει ότι «πρέπει να σπάσεις αυγά για να κάνεις ομελέτα» και για μια καλή διοίκηση πρέπει να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις με τόλμη, σύνεση και αποφασιστικότητα, που εσείς δεν δείξατε μέχρι σήμερα και ας στεναχωρούσατε και κάποιους. Δεν μπορεί σήμερα κύριε Δήμαρχε κάποιοι από τους Αντιδημάρχους σας όταν θα φύγουν το 2019 να έχουν αποκομίσει τα χρόνια της θητείας τους από 80.000 μέχρι 150.000 ευρώ και άλλοι να συμβάλλουν οικονομικά από το υστέρημα τους. Στη ζωή κ. Δήμαρχε ανεβαίνουν στο βάθρο και επιβραβεύονται οι πρώτοι, είτε είναι μαθητές στο σχολείο, είτε αθλητές, είτε δημοτικού σύμβουλοι ή βουλευτές και όσοι τους έχουν στη δύναμη τους κερδίζουν. Οι επιβραβεύσεις θα πρέπει να είναι ανάλογες της προσφοράς και όχι ότι απέμεινε από λανθασμένες απονομές.

Κ. Δήμαρχε ,
Σέβομαι απόλυτα τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν. Ποτέ στη ζωή μου, στην επαγγελματική μου πορεία, στην ενασχόληση μου με τα κοινά δεν υπήρξα μίζερος και μηδενιστής, και οι όποιες παρεμβάσεις μου στα Δημοτικά Συμβούλια ήταν με γνώμονα το συμφέρον του δήμου μου. Έτσι, σήμερα, σας δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη της συμπολίτευσης «Δράση με Γνώση», και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.
Κάνω σαφές ότι από τη θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλό της πόλης και τα συμφέροντα των δημοτών. Το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μας. Σε αυτούς λογοδοτώ για να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια.

Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Παραμένω πιστός στις αρχές και τα πιστεύω μου, αγωνιζόμενος πάντα μαζί με τους συμπολίτες μου, για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Θα συνεχίσω να πορεύομαι όπως έχω πορευτεί στη μέχρι τώρα μικρή και ταπεινή μου διαδρομή, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

 

—————————————————————————————————————————————————————————–
Η επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη προς το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, η οποία αφορά το ζήτημα της  “Παραχώρησης ή μη  κατά χρήση για πενήντα (50) χρόνια στο Υπουργείο Οικονομικών, τμήματος του συνόλου των υποδομών  και του γηπέδου της ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΑΕ, στην περιοχή της Κουλούρας, προκειμένου να στεγαστεί το τελωνείο Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας”

Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Κάποιοι στο ζήτημα της «Αμάλθειας» φαίνεται ότι ανακάλυψαν την Αμερική, την οποία είχαν χαμένη  στα τριάντα χρόνια που έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα της, με την Ημαθία να χάνει μια τεράστια αναπτυξιακή δεξαμενή και το δημόσιο να είχε απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Τους λέω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Π.Ε. Ημαθίας έχουν κοινή θέση και στάση, όχι μόνο για την Κουλούρα, αλλά για την συνολική αναπτυξιακή ατζέντα του τόπου μας.
Καλή περιφέρεια και κακή αντιπεριφέρεια υπάρχει μόνο στο μυαλό τους και στις μυστικές συγκεντρώσεις  που παραβρίσκονται.

Καλό θα ήταν να ενημερωθεί το σώμα αλλά και οι πολίτες της Ημαθίας για το γεγονός ότι θα υπάρξει μεν ενοποιημένο τελωνείο Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, αλλά το τελωνείο της Σκύδρας θα συνεχίσει να λειτουργεί. Τώρα τι σόι ενοποίηση είναι αυτή, είναι ένα  ζήτημα που άπτεται της λογικής του Ποντίου Πιλάτου.

Tα ερωτήματα που τίθενται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και για τα οποία πρέπει να υπάρξει απάντηση είναι τα εξής:

Ποιο είναι το ποσό που έχει κατατεθεί επίσημα από τους επιχειρηματίες της Ημαθίας με το οποίο θα ενισχυθεί η αποκατάσταση των χώρων;
Δεν θα έπρεπε να το γνωρίζουμε από την στιγμή που η Π.Ε. Ημαθίας είναι άμεσα εμπλεκόμενη στην διαδικασία παραχώρησης ως βασικός μέτοχος της «Αμάλθειας»;
Από πότε λοιπόν η έκκληση μου για ενημέρωση του συγκεντρωθέντος ποσού συνιστά δική μου άρνηση στην εγκατάσταση του τελωνείου;

Καλό θα είναι να αφήσουν κάποιοι τις όποιες σκοπιμότητες γιατί όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας.
Τα λόγια είναι αφορολόγητα, ειδικά από αυτούς που διαχειρίστηκαν κοινά φορέων επί σειρά δεκαετιών.
Κλείνω με πρόταση προς τον Δήμο Βέροιας, να ζητήσουμε  από κοινού (Π.Ε. Ημαθίας και δήμος) την τροποποίηση των όρων χρήσης της «Αμάλθειας» ώστε να εντάξουμε στις δράσεις του leader ένα πρότυπο επιχειρηματικό κέντρο νεοφυών επιχειρήσεων αξιοποιώντας έτσι την εγκατάσταση του τελωνείου.

Επίσης προς ενημέρωση του Δημοτικού σας Συμβουλίου, σας επισυνάπτω τις ενέργειες που έκανε η Π.Ε Ημαθίας, με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Κουλούρας και την εγκατάσταση του τελωνείου.

Ενέργειες για την μετεγκατάσταση του τελωνείου στην Κουλούρα

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2014, δυο βδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου έδωσα εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Ημαθίας να κινήσουν τις διαδικασίες διοικητικής αποβολής των καταπατητών της έκτασης του χώρου της «Αμάλθειας». Στις 20 Νοεμβρίου του ίδιου έτους ολοκληρώθηκε η αυτοψία και κινήθηκαν ΑΜΕΣΑ  οι νομικές διαδικασίες αποβολής των καταπατητών, γεγονός που δεν είχε συμβεί ποτέ μέχρι εκείνη τη στιγμή. Προσωπικά ανέλαβα το πολιτικό κόστος και το ίδιο θα πράξω και στο μέλλον, υπερασπιζόμενος το δημόσιο συμφέρον του τόπου μας. Αξίζει να τονίσω ότι επί 16 χρόνια η περιοχή, τόσο όταν ανήκε στην κυριότητα του δημοσίου, όσο και όταν πέρασε στην «Αμάλθεια Α.Ε» υπήρξε «ξέφραγο αμπέλι» με αποτέλεσμα να υπάρξουν ιδιαίτερα εκτεταμένες καταπατήσεις της, οι οποίες να πλησιάσουν στα όρια της χρησικτησίας και να χαθούν οριστικά οι εκτάσεις αυτές από την κυριότητα της «Αμάλθειας».

Στις 20 Οκτωβρίου του 2014 κατεβήκαμε στην Αθήνα και συναντηθήκαμε με τον τότε υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το θέμα παραχώρησης της Κουλούρας για την εγκατάσταση του τελωνείου.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2014 στείλαμε κοινή επιστολή με τον δήμαρχο στον τότε υπουργό οικονομικών για την παραχώρηση του χώρου της Κουλούρας για την στέγαση του τελωνείου.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2014 συγκάλεσα σύσκεψη στο γραφείο μου, παρόντων όλων των βουλευτών, των δημάρχων και των κοινωνικών φορέων και υπογράψαμε κοινό ψήφισμα με τις ίδιες θέσεις, τις οποίες αποστείλαμε στην τότε κυβέρνηση.

Στις 8 Ιουνίου του 2015 επισκέφθηκα το τελωνείο Ημαθίας και ενημέρωσα το προσωπικό και τους εκτελωνιστές για την θέση μας περί αξιοποίησης της Κουλούρας με την μετεγκατάσταση του τελωνείου.

Στις 12 Ιουνίου 2015 στη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε με τον τότε υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Σγουρίδη του θέσαμε εκ νέου το ζήτημα εγκατάστασης του ενοποιημένου τελωνείου στην Κουλούρα.

Στις 22 Ιουνίου 2015 με κοινή μας επιστολή με τον δήμο Βέροιας, επανεπιβεβαιώνουμε την θέση μας στη νέα κυβέρνηση για την παραχώρηση της απαιτούμενης έκτασης στην Κουλούρα, για την λειτουργία του ενοποιημένου τελωνείου.

Στις 15 Οκτωβρίου 2015  με επιστολή μου προς τον τότε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Κουίκ, θέτω εκ νέου το ζήτημα.

Το ίδιο κάνω με νέα επιστολή προς τον κ. Κουίκ στις 8 Δεκεμβρίου του 2015.

Με εκτίμηση
Ο Αντιπεριφερειάρχης
Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης

Verianet News

Απάντηση