ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιομηχανία ζάχαρης: Μέσα στην εβδομάδα ο διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων στη Σερβία

Ως ελάχιστο τίμημα έχει οριστεί το ποσό των 25 εκατ. ευρώ – Μετά από αρκετό διάστημα εμφανίζουν κερδοφορία

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στη Σερβία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρήστος Ρώσσιος, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ως ελάχιστο τίμημα έχει οριστεί το ποσό των 25 εκατ. ευρώ. «Φέτος, μετά από αρκετό διάστημα τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία εμφανίζουν κερδοφορία. Επίσης φέτος δούλεψαν και τα δύο κανονικά, επομένως η αξία τους έχει αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε.

Μεταξύ άλλων, στο περιθώριο ημερίδας για τον αγροτικό τομέα ως πυλώνα ανάπτυξης της χώρας που διοργανώθηκε σήμερα στις Σέρρες, ο κ. Ρώσσιος επισήμανε ότι οι τευτλοπαραγωγοί έχουν πληρωθεί στο 47% για την παραγωγή που παρέδωσαν το 2016 και σημείωσε ότι εντός του τρέχοντος μηνός θα λάβουν ένα ακόμη «γενναίο» ποσό και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν εξοφληθεί εντελώς για το περσινό έτος.

Επισήμανε δε, ότι πριν το τέλος Ιανουαρίου 2017 θα γνωστοποιηθεί η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία για φέτος, αφού πρώτα, όπως διευκρίνισε «έρθει η απάντηση από την ΕΕ αναφορικά με το ύψος της συνδεδεμένης που θα υπάρξει για την παραγωγή τεύτλων».

Πηγή: 

Απάντηση