ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτές είναι οι 8 πιο επικίνδυνες ειδικές δυνάμεις στον κόσμο και οι καλύτερες αποστολές τους! (pics)

Πηγαίνουν όπου άλλες δυνάμεις του στρατού φοβούνται, οριοθετούν το πεδίο από πιθανές απειλές για την ανάληψη στρατηγικών στόχων και παράλληλα διεξάγουν τολμηρές αποστολές διάσωσης. Αυτές είναι οι TOP ειδικές δυνάμεις στον κόσμο

Αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατατάξει κάποιος τις ειδικές δυνάμεις ανάλογα με την αποτελεσματικότητά τους καθώς αρκετές αποστολές που αναλαμβάνουν είναι μυστικές και τα μυστικά τους δεν αποκαλύπτονται εύκολα, ορισμένες μονάδες που είναι λίγο πιο πάνω από τις υπόλοιπες και αυτό χάρη στις επιδόσεις τους αλλά και το φόβο που προκαλούν στους αντιπάλους τους.

Αυτά τα στρατεύματα έχουν περάσει από αυστηρές ασκήσεις και έχουν «σχεδιαστεί» για να εξαλείψουν τον κίνδυνο.

Τα τελευταία χρόνια το μέγεθος της στρατιωτικής δύναμης μιας χώρας δεν είναι πλέον ο μόνος οδηγός για την αποτελεσματικότητά της και αυτές οι ειδικές δυνάμεις είναι η καλύτερη απόδειξη.

Ας δούμε τις 8 πιο καλά εκπαιδευμένες!

8. Η Ομάδα Ειδικών Υπηρεσιών του Πακιστάν είναι περισσότερο γνωστή στη χώρα της ως «Μαύροι Πελαργοί» λόγω των κουκούλων που φορούν οι κομάντος. Η εκπαίδευση τους περιλαμβάνει μεταξύ άλλως πορεία 36 μιλίων σε 12 ώρες ενώ καλούνται να τρέξουν περίπου 10 χιλιόμετρα σε μόλις 50 λεπτά με πλήρη εξάρτιση! Τον Οκτώβριο του 2009, οι κομάντος του SSG εισέβαλαν «αθόρυβα» σε κτίριο και έσωσαν περίπου 40 άτομα που κρατούνταν όμηροι από τους Ταλιμπάν.

%image_alt%

7. Η Ναυτική Ειδική Δύναμη της Ισπανίας, όπως έχει γίνει γνωστό από το 2009, είναι εδώ και 8 χρόνια μια από τις πιο σεβαστές ειδικές δυνάμεις της Ευρώπης. Ξεκίνησε ως εθελοντική μονάδα του Ισπανικού Στρατού και από τότε έχει γίνει μια ελίτ πολεμική δύναμη. Είναι πολύ δύσκολο να επιλεγεί κάποιος για αυτήν την μονάδα. Το ποσοστό αποτυχίας των υποψηφίων είναι περίπου 70% έως 80%, ενώ δεν είναι ασυνήθιστο μερικές φουρνιές υποψηφίων να αποτυγχάνουν ακόμα στο 100%!

%image_alt%

6. Η Alpha Group της Ρωσίας είναι μια από τις πιο γνωστές μονάδες ειδικών δυνάμεων στον κόσμο. Αυτή η ελίτ μονάδα της αντιτρομοκρατικής, δημιουργήθηκε από την KGB το 1974 και παραμένει ακόμα σε λειτουργία. Η Alpha Group όμως επικρίθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης απεγκλωβισμού ομήρων στην Μόσχα το 2002, κατά την οποία τουλάχιστον 120 όμηροι έχασαν τη ζωή τους σε θέατρο.

%image_alt%

5. Λίγες από τις αντιτρομοκρατικές δυνάμεις στον κόσμο μπορούν να ανταγωνιστούν με την National Gendarmerie Intervention Group της Γαλλίας ή αλλιώς GIGN. 200 ισχυροί και καλά εκπαιδευμένοι στρατιώτες, ανταποκρίνονται σε καταστάσεις που άλλοι δεν μπορούν! Η GIGN ισχυρίζεται ότι έχει απελευθερώσει πάνω από 600 άτομα από το1973 που δημιουργήθηκε. Οι Γάλλοι δια νόμου, απαγορεύουν να δημοσιευθούν εικόνες των προσώπων των μελών της ομάδας και κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι.

%image_alt%

Μια από τις πιο εντυπωσιακές επιχειρήσεις στην ιστορία της GIGN ήταν στη Μέκκα το 1979. Λόγω της απαγόρευσης αυτών που δεν είναι μουσουλμάνοι να εισέρχονται στην ιερή πόλη, μια ομάδα τριών κομάντος της GIGN  ασπάστηκε το Ισλάμ, εισχώρησε στην Μέκκα και βοήθησε τις ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας να ανακαταλάβουν τζαμί!

4.Η Sayeret Matkal του Ισραήλ είναι μια από τις πιο επίλεκτες μονάδες του κόσμου. Πρωταρχικός σκοπός τους είναι η συλλογή πληροφοριών και συχνά επιχειρούν πίσω από τις εχθρικές γραμμές. Κατά τη διάρκεια της επιλογής, οι επίδοξοι νεοσύλλεκτοι καλούνται να αντέξουν σε υπερβολικά δύσκολες ασκήσεις και για αυτό τον λόγο παρακολουθούνται συνεχώς από γιατρούς και ψυχολόγους. Μόνο ελάχιστοι τα καταφέρνουν και δεν παραιτούνται!

Το 2003, ένας Ισραηλινός οδηγός ταξί απήχθη μετά τη μεταφορά τεσσάρων Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ. Η μονάδα Sayeret Matkal τον εντόπισαν σε λάκκο 10 μέτρων σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο σε προάστιο της Ραμάλα.

%image_alt%

3. Η βρετανική Special Air Service, γνωστή περισσότερο ως η SAS! Στα διακριτικά τους φέρουν τη φράση «Όποιος τολμά κερδίζει». Ερωτηθείς σχετικά με τη σημασία του ρόλου της SAS στον πόλεμο του Ιράκ, ο Αμερικανός στρατηγός Στάνλεϊ Μακ Κρίσταλ, δήλωσε: «Βασικά, δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς αυτούς».

%image_alt%

2. Η Special Boat Service του Ηνωμένο Βασίλειου. Είναι κάτι αντίστοιχο των Navy Seals των ΗΠΑ και σε αντίθεση με την SAS, είναι η Ειδική Υπηρεσία του Ναυτικού. Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει μια εξαντλητική δοκιμή αντοχής σε ζούγκλα και εκπαίδευση στα τροπικά δάση της Μπελίζ, όπου βασικός στόχος της εκπαίδευσης είναι η… επιβίωση!

Ένα από τα στάδια είναι και η ανάκριση των υποψηφίων, ενώ όλοι «κόβονται» στα δύο λάθη!

%image_alt%

1. Οι Nave Seals του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ είναι αναμφισβήτητα η κορυφαία δύναμη ειδικών επιχειρήσεων στον κόσμο. Δημιουργήθηκε το 1962 και οι στρατιώτες που την απαρτίζουν περνούν από πολύχρονη εκπαίδευση και ειδικά μετά την 9/11, υπομένουν ακόμα και βασανιστήρια προκειμένου να μην λυγίζουν ποτέ! Δεν είναι λίγοι οι στρατοί ξένων χωρών που βασίζουν τις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων τους πάνω στον τρόπο που επιχειρούν οι Navy Seals.

%image_alt%

πηγή

Απάντηση